Sivut

perjantai 3. elokuuta 2012

KoruKirja-haaste

Tänään aion tarttua korukirja haasteeseen (löytyy Korukoplan sivuilta), ja esitellä erästä ihanaa inspiroivaa korukirjaa...

 1. Koruilukirjat
Aivan aluksi ennen hankintaa lainaan korukirjoja kirjastosta ja ajan kanssa selailen kirjan läpi. Usein korukirjat ovat ihan kivoja, mutta omaksi niitä ei tule hankittua, koska ne voi tarvittaessa lainata kirjastosta. Joskus löytyy kuitenkin joku oivallinen kirja, jossa on useita hyviä malleja tai niksejä tekniikoihin ja silloin kirjan tahtoo hankkia omaksi.  Yleensä omaksi hankitut kirjat ovat enemmän opuksia, jotka sisältävät sekä tekniikkaa että malleja.

 2. Kirjani hankinta
Juuri tämän kirjan
1,000 Jewelry Inspirations: Beads, Baubles, Dangles, and Chains by Sandra Salamony

Löysin täysin sattumalta Suomalaisesta Kirjakaupasta. Ja ostin sen sitten itselleni joululahjaksi kun arvelin, että vihjeistä huolimatta sitä ei löytyisi paketista ja koska kirja oli vain 10 euroa (alennuksessa! <3!) ja ainoa kappale piti se korjata talteen :)

3.Kirjan sisällöstä
Kirjassa on kokonaiset 320 sivua ja se on jaettu kuuteen lukuun: beads+baubles, paper+mixed media, polymer+ precious metal clay, vintage+repurposed, fibers+fabric ja wire+metal. Kirja koostuu siis noin tuhannesta inspiroivasta erilaisesta korukuvasta (sanon noin, sillä olen huomannut, että muutamaa kuvaa esiintyy eriosioissa, mutta kuitenkin samoja kuvia on hyvin vähän). Kirjan loppupuolella on pieni tekniikkaosio, joissa on sekä sanalliset että kuvalliset ohjeet korunosien tekemiseen sekä myös vinkkejä helmi ja vaijeri tekniikkaan.

4-6. Kirjan "pros and cons" sekä suositukset
Parasta kirjassa on värien riemuvoitto ja upeat upeat korut ja korujen yksityiskohdat, jotka saavat kädet syyhyämään helmien kimppuun.

Negatiivisena asiana kirjassa on ehkä se että luvattua 1000 kuvaa ei tosiasiassa ole, koska muutama kuva esiintyy useaan kertaan. Ja toinen toisinaan harmittava asia on, että joistain koruista on kuvattu vain yksityiskohta, jolloin mieltä vaivaamaan jää millainen koko koru on.


Suosittelen kuitenkin kirjaa ihan kaikille, jotka kaipaavaat toisinaan inspiroivaa kirjaa koruilun innoittamiseen :)
Ja sitten ihmettelemme miksi kuva, vaikka se tietokoneella on oikeinpäin latautuuu näin...

3 kommenttia:

  1. Jep, samaa mieltä. Lainakirja on paikallaan. Joskus uusi tekniikka koukuttaa sen verran, että ostan sen yhden tekniikakirjan/materiaali, käytettynä jos mahdollista.

    VastaaPoista
  2. Tämä on yksi minunkin lempikirjoistani. Omaa ei ole, mutta ollut lainassa kirjastosta useamman kerran. Tosi insproiva, ja joka katselukerralla huomaan uusia yksityiskohtia.

    VastaaPoista
  3. korukirjahaasteen perässä löysin blogiisi, ja lukijaksi jäin :) tevetuloa vastavierailulle :)

    VastaaPoista